Deep Democracy

Deep Democracy helpt om effectiever samen te werken. Het is een praktische methode om de dialoog te voeren en gedragen besluitvorming te krijgen. Ruimte voor iedere deelnemer en waardering voor afwijkende meningen staan centraal. Deze meningen ervaren we vaak als weerstand. Vanuit Deep Democracy zien we weerstand als een mogelijkheid om het maximale potentieel uit een team of een groep te halen.

Samenwerken gaat vooral over beslissingen nemen en deze uitvoeren. We zijn geneigd om snel naar een besluit te gaan. Of om een situatie te creëeren waarin het lijkt dat we het met elkaar eens zijn. Maar wat gebeurt er indien we te snel beslissen en niet iedereen binnenboord is? Wat gebeurt er met de mensen die stil blijven en niet de ruimte ervaren hun mening te mogen delen? Het gevolg is tweeledig.

Aan de ene kant verliezen we inzichten en wijsheden van deze collega’s. Aan de andere kant zien we vaak dat zij op allerlei manieren het besluit tegenwerken. Dit varieert van sarcastische grapjes tot vertragen en saboteren. Daar zit vaak iets onder. Wij noemen dit de onderstroom van groepen.

Deep Democracy maakt deze onderstroom zichtbaar en hanteerbaar. Op een constructieve wijze onderzoeken we tegenstellingen met elkaar. Dit resulteert in kwalitatief sterkere en gedragen besluiten.

Deep Democracy is interessant voor iedereen die samenwerkt. Voorbeelden van deelnemers in onze trainingen: Facilitators, (team)coaches, trainers, (Hogeschool) docenten, managers, directieleden, gemeenteambtenaren, hr professionals en consultants. Het is toepasbaar als deelnemer, leider of begeleider. Er zijn werkvormen voor verschillende één op één situaties en voor het werken met groepen. Het is behulpzaam in vergaderingen, brainstorms, klantgesprekken, besluitvormingsprocessen, conflicten en discussies.